NewsAgendaAbout ElskeMediaPressContact

Winnaar Friese Anjer 2011! - 02 11-2011
Hallo Allemaal,

Nieuws! Nieuws!
Ik voel me zeer vereerd dat ik op 2 december de Friese Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds in ontvangst mag nemen! Hieronder kun je het persbericht lezen en binnenkort ga ik meer verklappen over het nieuwe album wat zwaar in de maak is:)
Wordt vervolgd!!
Liefs ~E

LEEUWARDEN, 2 november 2011
Zangeres Elske DeWall, opgegroeid in Feanwâlden, krijgt dit jaar de Friese Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ze krijgt de prijs als stimulans voor haar muzikale carričre. Als energieke zangeres met een ambitie om internationaal door te breken, staat zij symbool voor vele talenten. "Ze draagt op een eigentijdse manier en met geweldig veel enthousiasme bij aan de cultuur in Fryslân" aldus Commissaris van de Koningin John Jorritsma. Hij is voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.

De uitreiking van de Friese Anjer is op 2 december in Leeuwarden, door de heer Jorritsma. Het Prins Bernhard Cultuurfonds eert jaarlijks een persoon, vereniging of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Friese cultuur. De prijs bestaat uit een speld en een bedrag van 2500 euro. De speld is gemaakt door kunstenares Antonia Talamini en uitgevoerd door edelsmid Els Naeyé.

In de 25-jarige Elske DeWall wil het Prins Bernhard Cultuurfonds jonge podiumkunstenaars belonen en stimuleren. De zangeres en tevens liedjesschrijfster hield aan haar allereerste demo een platencontract over. Haar debuutalbum ‘Balloon over Paris’ verscheen vorig jaar. Ze schrijft haar nummers grotendeels zelf. Volgend jaar verschijnt een tweede studioalbum. Ze treedt met haar band veel op in clubs en op festivals. Vanaf januari 2012 doet Elske een theatertour door het hele land.

Eerdere prijswinnaars van de Friese Anjer zijn: Rients Gratama, Oerolfestival, Iepenloftspul Jorwert, Frysk Fanfare Orkest, Thom Mercuur, Dansgroep Duende, Centrum voor Film, Stellingwarver Schrieversronte, Johan de Jong, Nanne Kalma, Fries Aardewerkbedrijf Tichelaar uit Makkum, het Fries Scheepvaart Museum, Jos Thie, Corina van Eijck (Opera Spanga), Ben Scheper (Stichting Hothouse Redbad), Bernard Smilde, Baukje Wytsma, keramiekmuseum Princessehof, Hindrik van der Meer en Herma Bovenkerk.
 

AGENDA

Bekijk de complete agenda

ITUNES DOWNLOAD

Download from itunes

SHOWS

SOCIAL MEDIAINSTAGRAM FEED